Το Design Lab στο Μπάγκειον | 11-13 Μαΐου 2019 | Πλατεία Ομονοίας, Αθήνα
BOOTH NUMBER: Γ Όροφος - Γ4
  • Εταιρεία: Urbi et Orbi
  • Website: www.urbietorbi.gr
  • Email: info@urbietorbi.gr
  • Τηλέφωνο: 210/4520178
  • Τοποθεσία: Θεσσαλονίκης 61, Αγ.Ιωαν.Ρέντης, 18233
  • Υπεύθυνος Επικοινωνίας: Κυριακάκος Γιάννης
  • Θέση: Ιδιοκτήτης

ΠΕΡΙΓΡΑΦΗ

Το εργαστήριο URBI ET ORBI είναι η έκφραση της νέας τάσης σχεδιασμού και κατασκευής αντικειμένων από μπετόν.


Το μπετό ήταν πάντα το βασικό υλικό των κατασκευών μας. Η ειδικότητα μας ωστόσο είναι η επεξεργασία του και αυτό που γνωρίζουμε πολύ καλά να κάνουμε είναι να του δίνουμε μορφές, χρώμα, σχήμα, υφή, όψη… προσωπικότητα.
Αυτό που μας εξίταρε πάντα , ήταν οι δυνατότητες που μας δίνει η ίδια η φύση του, οι ιδιότητες του. Η μοναδικότητα της κάθε κατασκευής, είναι αυτό ακριβώς το στοιχείο που ολοκληρώνει τη σχέση μας με το υλικό.


Τα έργα μας συνήθως ήταν πολύ μεγάλης κλίμακας, εργοταξίου.  Όλα όμως άλλαξαν, όταν αρχίσαμε να δοκιμάζουμε το μπετό και τις ικανότητες μας σε μια άλλη πολύ πιο μικρή κλίμακα, αυτή του εργαστηρίου. Ήταν κάτι πολύ καινούριο και μεθυστικό.   Έπειτα, χρειάστηκε αρκετός  χρόνος, μελέτη, σχεδιασμός και πολύ… καφεΐνη,  έως ότου δημιουργήθηκε η πρώτη σειρά προϊόντων με το διακριτικό τίτλο URBI ET ORBI.
Οι άνθρωποι του URBI ET ORBI, είμαστε μια ομάδα που συναντηθήκαμε τυχαία, από τότε, εργαζόμαστε μαζί, συμπληρώνοντας ιδανικά ο ένας τον  άλλον. Δίνουμε μεγάλη βαρύτητα σε κάθε λεπτομέρεια, σχεδιάζουμε και δημιουργούμε χωρίς όρια.


Σε αυτές τις σελίδες θα βρείτε τα προϊόντα μας ανά κατηγορία. Μια μεγάλη συλλογή με  τσιμεντένιους νιπτήρες , διάφορα είδη φωτιστικών  φτιαγμένα από  χυτό μπετό, τσιμεντοπλακάκια τοίχου, τσιμεντένια έπιπλα, καθώς και διακοσμητικά αντικείμενα.

Η πρώτη ύλη.
Το μπετό είναι παντού!  Έχει παρελθόν , παρόν, και πολύ μέλλον!
Εμείς βλέπουμε το τσιμέντο ως το υλικό με τις απεριόριστες δυνατότητες.
Εκμεταλλευόμαστε τις ιδιότητες του στο έπακρο. Δεν στεκόμαστε μόνο στην industrial  μορφή του. Το μπετό χωράει παντού, αρκεί να του δόσεις μορφή, σχήμα, υφή,  μερικές φορές και χρώμα .
Πιστεύουμε στη φύση του, στην πλαστικότητα του. Σεβόμαστε τις ιδιαιτερότητες του και τις δεχόμαστε όπως είναι. Το μπετόν δεν είναι μια μόδα που κάποτε θα περάσει, είναι μια μόνιμη αξία. Οποιοδήποτε  αντικείμενο φτιαγμένο με μπετόν αποκτά αξία χάρη στην μοναδικότητά, τον χαρακτήρα, την εμφάνισή του.


Δοκιμάζουμε συνέχεια νέες τεχνικές, δημιουργούμε αποχρώσεις αναμιγνύοντας  χρωστικές, αναπτύσσουμε διάφορα ιδιαίτερα φινιρίσματα όπως το terrazzo, sand, κ.α.
Ακολουθούμε  τα πρότυπα συμμόρφωσης που προβλέπονται από τις  κοινοτικές οδηγίες για κάθε κατηγορία προϊόντων και ελέγχουμε την ποιότητα παραγωγής  με συχνά τεστ.

Οι πρώτες ύλες που χρησιμοποιούμε στο URBI ET ORBI  είναι διεθνώς αναγνωρισμένες,   φιλικές προς στον άνθρωπο και το περιβάλλον. Πρόκειται για ειδικά μείγματα, όπως GFRC και UHPC, που είναι ότι πιο εξελιγμένο έχει να προτείνει η βιομηχανία του είδους.  Γι ‘ αυτό, στο URBI ET ORBI, παράγουμε ασφαλή, λειτουργικά, ποιοτικά  προϊόντα που ξεχωρίζουν.

 

...
...
...

SPONSORS/PARTNERS 2019

Υπό την Αιγίδα

Product Sponsors

Χορηγοί Επικοινωνίας

Supporters

SUBSCRIBE TO OUR NEWSLETTERS
×