Το Design Lab στο Μπάγκειον | 11-13 Μαΐου 2019 | Πλατεία Ομονοίας, Αθήνα

Ολοκληρώθηκε το πιο επιτυχημένο μέχρι σήμερα Design Lab

back to all news Ολοκληρώθηκε το πιο επιτυχημένο μέχρι σήμερα Design Lab
Author: Design Lab
Published:

Το Design Lab Athens 2013 υπήρξε, χωρίς καμιά αμφιβολία, η καλύτερη και ποιοτικότερη μέχρι τώρα διοργάνωση του Design Lab.

Περισσότερο ώριμο, μεστό και ολοκληρωμένο από ποτέ, το Design Lab Athens 2013 παρουσίασε τα παρακάτω αξιοσημείωτα χαρακτηριστικά:

  • Ήταν μεγαλύτερο από κάθε άλλη φορά. Φιλοξένησε περίπτερα, ειδικές εκθέσεις, παράλληλες εκδηλώσεις και δρώμενα τα οποία κατέλαβαν όλες τις αυλές και όλα τα κτίρια του χώρου της «Τεχνόπολις». Για πρώτη φορά χρησιμοποιήθηκε το προαύλιο του κτιρίου «Μηχανουργείο» (Δ12), καθώς και το κτίριο «Αεριοφυλάκιο 2» (Δ4).
  • Αξιοποιώντας με τον καλύτερο μέχρι στιγμής τρόπο ένα από τα ιδιαίτερα χαρακτηριστικά της «Τεχνόπολις» (τους εξωτερικούς χώρους), στη Κεντρική Αυλή, «στήθηκαν» περίπτερα ιδιαίτερης αισθητικής, τα οποία έκαναν ακόμη πιο «πλούσια» την εμπειρία του επισκέπτη.
  • Προχώρησε στο πιο καθοριστικό βήμα για την εκπλήρωση ενός εκ των (δυο) βασικών ιδρυτικών του εξαγγελιών, η οποία διατυπώθηκε στην πρώτη κιόλας επίσημη παρουσίασή του τον Ιανουάριο του 2009: «τη συστηματική καταγραφή και την ανάπτυξη της εξωστρέφειας του ελληνικού βιομηχανικού σχεδιασμού». Με τον διαγωνισμό βιομηχανικού σχεδίου με τίτλο «ΠΑΜΕ ΕΞΩ» που διοργάνωσε, έθεσε τις βάσεις για ένα συγκροτημένο «άνοιγμα» του ελληνικού design, προς τα «έξω».
  • Με αφετηρία τη φετινή διοργάνωση, επιχείρησε ένα στρατηγικό άνοιγμα προς διάφορες εκφάνσεις του σύγχρονου design, με σαφέστατο ορίζοντα ανάπτυξης: φέτος, στο κτίριο «Δεξαμενές Καθαρισμού» (Δ10), φιλοξενήθηκε έκθεση και bazaar fashion design με τίτλο «360°Fashion Lab».
  • Το σύνολο των Παράλληλων Εκδηλώσεών του, κάτω από τον γενικό τίτλο «Meet the designers behind the products», ανέδειξε με έναν ουσιαστικό τρόπο την καθοριστική συμβολή του Σχεδιαστή πίσω από το προϊόν, το project, την έμπνευση, σε διάφορες μορφές design: αρχιτεκτονικό, interior, industrial, fashion κοκ.
  • Το «μείγμα» των επισκεπτών του υπήρξε πιο πλήρες από κάθε άλλη φορά: την εκδήλωση επισκέφθηκε ένας σημαντικός (ποσοτικά και ποιοτικά) αριθμός από αρχιτέκτονες, διακοσμητές, σχεδιαστές (οι οποίοι αποτελούν, από την αρχή της ύπαρξης του Design Lab το βασικό κοινό στο οποίο απευθύνεται), ωστόσο παράλληλα καταγράφηκε και μια αξιοσημείωτη επισκεψιμότητα από επαγγελματίες διαφόρων κλάδων (ξενοδοχεία, εστίαση, retail), αλλά και ιδιώτες με ενδιαφέρον για το σύγχρονο design. Συνολικά, το τριήμερο του Design Lab Athens 2013 τους χώρους της «Τεχνόπολις» επισκέφθηκαν πάνω από 21.000 (επαγγελματίες και ιδιώτες) επισκέπτες!

Επιπρόσθετα, οπωσδήποτε ανεκτίμητη υπήρξε η συνεισφορά των Χορηγών της εκδήλωσης οι οποίοι, κόντρα στο γενικότερο απαισιόδοξο κλίμα, επέλεξαν να επενδύσουν στον θεσμό του Design Lab, να τον υποστηρίξουν ενεργά και να γίνουν έτσι αναπόσπαστο τμήμα του. Σε κάθε περίπτωση, θερμές ευχαριστίες ανήκουν στην εταιρεία MIKOS, η οποία για τρίτη συνεχόμενη διοργάνωση του Design Lab Athens ήταν ο Μεγάλος Χορηγός, καθώς και στις εταιρείες ΠΡΟΩΘΗΣΗ, NOMAAD, και KALLIDOMO για τη Χορηγία τους σε υλικά και κατασκευές.

Παράλληλα, η επικοινωνία του Design Lab Athens με το κοινό του θα ήταν πολύ φτωχότερη χωρίς την καθοριστική συμβολή των Χορηγών Επικοινωνίας Elculture.gr, Αθήνα 9,84, Cozy Home, Doctv.gr, Pepper, Design-district.gr.

SPONSORS/PARTNERS 2019

Υπό την Αιγίδα

Product Sponsors

Χορηγοί Επικοινωνίας

Supporters

SUBSCRIBE TO OUR NEWSLETTERS
×