Το Design Lab στο Μπάγκειον | 11-13 Μαΐου 2019 | Πλατεία Ομονοίας, Αθήνα

Design Lab Reloaded

back to all news Design Lab Reloaded
Author: Design Lab
Published:

Το Design Lab, η γιορτή της Αρχιτεκτονικής και του Σύγχρονου Design, περνάει στη νέα του εποχή, τοποθετώντας τον ίδιο τον Αρχιτέκτονα και το Σχεδιαστή (αλλά και τα έργα τους) στο επίκεντρο της διοργάνωσης. 

Έχοντας πλέον καταξιωθεί στον κόσμο του Design ως το σημείο αναφοράς για ενημέρωση σχετικά με καινοτόμα υλικά και υπηρεσίες, το Design Lab επικεντρώνεται πλέον στην ανάδειξη του ίδιου του σχεδιαστή και των δημιουργιών του, τόσο σε επίπεδο Β2Β όσο και στην τοποθέτησή του στην ευρύτερη καταναλωτική αγορά.

Αναβαθμίζοντας τη διαδικτυακή του υπόσταση αλλά και εμπλουτίζοντας και αναδιαμορφώνοντας ουσιαστικά το concept του θεσμού, το Design Lab θα παρουσιάσει κατά την διάρκεια της έκτης του διοργάνωσης στην Αθήνα (26-28 Απριλίου, “Τεχνόπολις" Δήμου Αθηναίων) τη νέα του μορφή καθώς και τους τρόπους συνεργασίας με τους Designers για την επερχόμενη διοργάνωση του 2015.


Design Lab - Material Awards

Τα Material Awards αναμένεται να αποτελέσουν το πλέον δυναμικό και διαδραστικό happening του Design Lab Reloaded. Στόχος είναι να αναδειχθούν προϊόντα και υλικά τα οποία αποτελούν πραγματική πηγή έμπνευσης για τον Σχεδιαστή, λόγω της καινοτομίας, της χρηστικότητας ή της οικονομίας που προσφέρουν. Οι εταιρείες που θα ξεχωρίσουν θα πρωταγωνιστήσουν καθ’ όλη τη διάρκεια της χρονιάς στο Design Lab Community (βλ. λεπτομέρειες πιο κάτω), ενώ θα δοθεί η ευκαιρία στους σχεδιαστές που θα συμμετέχουν στην ψηφοφορία να εξασφαλίσουν επικερδείς συνεργασίες με τις συγκεκριμένες εταιρείες.

Οι Εταιρείες - εκθέτες του Design Lab Athens 2014 θα θέσουν στη διάθεση των Design Voters τα πιο καινοτόμα, χρηστικά και ανατρεπτικά υλικά τους. Οι Design Voters, οι οποίοι θα αποτελούνται αποκλειστικά από Αρχιτέκτονες & Σχεδιαστές, καλούνται να ψηφίσουν κατά τη διάρκεια του Design Lab Athens 2014  τα υλικά που θα επιλέξουν, ερχόμενοι σε άμεση επαφή μαζί τους στο περίπτερο της κάθε εταιρείας. 

Προβλέπονται 3 κατηγορίες αξιολόγησης υλικών και προϊόντων, με βάση τις οποίες θα γίνει η ψηφοφορία:

  1. ‘Καινοτομία’
  2. ‘Χρηστικότητα’
  3. ‘Value for money’

Τα 3 Material Awards (1 ανά κατηγορία αξιολόγησης) θα ανακοινωθούν την τελευταία ημέρα του Design Lab Athens 2014 και θα προβληθούν έντονα μέσω του επικοινωνιακού μηχανισμού του  Design Lab (έντυπα και ηλεκτρονικά μέσα).  

Από τους Design Voters θα επιλεγούν με κλήρωση 3, στους οποίους θα δοθεί συγκεκριμένη ποσότητα από ένα από τα βραβευμένα υλικά, με σκοπό να το χρησιμοποιήσουν σε κάποια κατασκευή/installation που θα εκτεθεί κατά τη διάρκεια των επόμενων διοργανώσεων της διοργανώτριας εταιρείας Demand ΜΕΠΕ (Ιδανική Ανακαίνιση, 100% Hotel Show 2015, Design Lab 2015).

Εκτός από τους 3 Σχεδιαστές που θα επιλεγούν μέσω κλήρωσης, όλοι οι Design Voters θα έχουν τη δυνατότητα να υποβάλουν συγκεκριμένες προτάσεις (σχέδια) εφαρμογής των υλικών που θα επιλέξουν. Οι προτάσεις αυτές θα παρουσιαστούν σε όποια από τις επόμενες εκθέσεις της διοργανώτριας εταιρείας αξιολογηθεί ότι ταιριάζουν (Ιδανική Ανακαίνιση, 100% Hotel Show 2015, Design Lab 2015), είτε ως σχέδια, είτε μέσω κάποιας κατασκευής/installation.


Design Lab - Community

Με σημαντική επένδυση στην αναβάθμιση της online παρουσίας του, το νέο Online Information Channel του Design Lab λανσάρεται τον Ιούνιο του 2014, δίνοντας έμφαση στην ανάδειξη καινοτόμων Σχεδιαστικών προτάσεων αλλά και στη δικτύωση των Designers τόσο σε επίπεδο Β2Β όσο και με το τελικό καταναλωτικό κοινό. 

Οι Designers θα έχουν την δυνατότητα να δημιουργήσουν δωρεάν το επαγγελματικό τους προφίλ και να χρησιμοποιήσουν τα εργαλεία που θα προσφέρει το Design Lab για επικοινωνία με πιθανό πελατολόγιο αλλά και με άλλους Σχεδιαστές για ανάπτυξη συνεργιών. Από τα χαρακτηριστικά του νέου εργαλείου δε θα λείπει και η δυνατότητα επικοινωνίας με πιθανούς προμηθευτές υλικών και υπηρεσιών. Το νέο Online Information Channel του Design Lab θα προωθείται από την ειδική ομάδα στρατηγικής επικοινωνίας τόσο σε ελληνικό όσο και σε διεθνές επίπεδο.


Design Lab – Inspiration Team

Το Design Lab ανακοινώνει πλέον επίσημα την έναρξη της ετήσιας συνεργασίας του με 5 Σχεδιαστές ή Δημιουργικά Γραφεία, τα οποία θα αποτελούν το Inspiration Team της κάθε διοργάνωσης. Το Inspiration Team θα ανανεώνεται κάθε χρόνο και θα συμμετέχει στην ολοκλήρωση του concept, ενώ κατά τη διάρκεια διεξαγωγής του κεντρικού event του Design Lab αλλά και καθ’ όλη τη χρονιά, θα κατέχει εξέχουσα θέση στη συνολική προβολή του event:

  • Το Inspiration Team θα προβάλλεται σε ειδικό section του νέου Online Information Channel του Design Lab καθ’ όλη τη διάρκεια της χρονιάς.
  • Κατά τη διάρκεια του κεντρικού event του Design Lab θα υπάρχει ειδικά διαμορφωμένος χώρος στον οποίο θα εκθέτουν οι δημιουργοί του Inspiration Team.
  • Οι συμμετέχοντες στο Inspiration Team θα έχουν κομβικό ρόλο σε όλη την καμπάνια του Design Lab για την επόμενη χρονιά.

SPONSORS/PARTNERS 2019

Υπό την Αιγίδα

Product Sponsors

Χορηγοί Επικοινωνίας

Supporters

SUBSCRIBE TO OUR NEWSLETTERS
×